N-VA, CD&V en Groen-Vooruit: "Neen, we gaan dat niet veranderen!"

Nieuws uit de gemeenteraad van donderdag 28 oktober! Na een felle discussie tussen N-VA-schepen Lut Kint en Tervuren Unie lanceerde Thomas Geyns, gemeenteraadslid en fractievoorzitter van Open Tervuren, een positief voorstel om het geruzie te stoppen en in te zetten op verbinding. Het antwoord van meerderheidspartijen N-VA, CD&V en Groen-Vooruit was duidelijk: "NEEN".

Waarover ging het?
Alle nieuwe inwoners worden sinds 2014 uitgenodigd voor een officieel event van de gemeente Tervuren. Met het 'Tervuren Welkom Team' worden deze nieuwe inwoners warm onthaald en maken ze kennis met de werking van de gemeente. Niets nieuws onder de zon. Ook van 2001 tot 2013 was dit al het geval. Alleen werden toen alle 27 gemeenteraadsleden uitgenodigd. Zo kon iedere inwoner kennismaken met alle verkozenen uit de gemeenteraad.

Een vraag van Tervuren Unie over het Welkom Team zorgde tijdens de gemeenteraad voor een zeer boze N-VA-schepen. Hierop lanceerde Thomas Geyns het voorstel om opnieuw iedereen uit te nodigen. Een voorstel om vanuit de politiek met open vizier een brug te bouwen naar alle (nieuwe) Tervurenaars. En zo maak je op een officieel gemeentelijk evenement ook geen onderscheid tussen de 27 leden van de gemeenteraad.

Daar moesten de meerderheidspartijen N-VA, CD&V en Groen-Vooruit niets van weten: "Het is onze vrijheid om het zo te organiseren. Dus neen, we gaan dat niet veranderen.  Enkel de burgemeester en de schepenen zijn daar welkom", aldus N-VA-schepen Lut Kint. Hierop reageerde Thomas Geyns met een voorstel voor de toekomst: "Als ik ooit de kans krijg om op uw stoel te zitten en u zit in de oppositie. Ik beloof dat ik u iedere keer zal uitnodigen".

Tijd voor een frisse start in Tervuren
Voor Open Tervuren is dit het zoveelste voorbeeld van oude politiek waarop CD&V, N-VA en Groen-Vooruit in Tervuren vastlopen. Het luxeproject Panquin, het vastgelopen voetbaldossier of de chaos rond de verkoop van het oude gebouw van Den Troemel in Vossem. Meer dan ooit stellen we in de gemeenteraad vast dat die oude manier van politiek van de meerderheid niet meer werkt anno 2021. Keer op keer doet Open Tervuren constructieve en positieve voorstellen om fouten recht te trekken. Keer op keer oordelen CD&V, N-VA en Groen-Vooruit dat de meerderheid het beter weet en kan. "Tervuren verdient een verfrissende beleidscultuur en geen dorpspolitiek op z'n slechts", stelt Thomas Geyns. "Zo bouw je geen brugger met de burger. Dit moet anders".

Vragen of voorstellen? Aarzel niet om ons te contacteren => info @ opentervuren.be

N-VA Tervuren over het Welkom Team in Tervuren

Snelkoppelingen

Sociale media

Blijf op de hoogte van Democraten Tervuren door ons te volgen op sociale media.
 

Contacteer ons

Hebt u vragen, opmerkingen of suggesties? Aarzel niet ons te contacteren:

  • info (@) democratentervuren.be