Democraten Tervuren wil Dorpsraden oprichten

Oppositiepartij Democraten Tervuren trekt deze maand alweer met een nieuw voorstel naar de gemeenteraad. Ze engageren zich ertoe om elke gemeenteraad één concreet voorstel in te dienen. Gemeenteraadslid Thomas Geyns wil in elke deelgemeente een dorpsraad oprichten zoals dat ook al langer bestaat in Overijse.

“We horen van de collega’s in Overijse dat de dorpsraden goed werken. Ze brengen leven in hun gehucht of deelgemeente. Het doel is heel divers. De dorpsraad kan het bestuur adviseren bij concrete plannen voor een wijk of deelgemeente maar focust zich ook op gemeenschapsopbouw. Hoe creatiever hoe beter natuurlijk” vertelt gemeenteraadslid Thomas Geyns.

Democraten Tervuren ijvert voor meer inspraak en participatie van de burger. De oppositiepartij wil dat inspraak deel wordt van elk belangrijk besluitvormingsproces. De stem van de burger mag niet enkel tellen bij de verkiezingen maar ook gedurende de bestuursperiode moet de burger aandeel hebben de keuzes die voorliggen, klinkt het.

“Dit voorstel kost de gemeente eigenlijk niets. Het is ook niet de bedoeling om top down ineens 4 dorpsraden op te richten. Het moet van onderuit komen. Het moet een soepel vehikel worden met weinig administratieve ballast, anders haken mensen af. Democraten Tervuren stelt voor om met één deelgemeente te beginnen en te starten bij de verenigingen. We kunnen bv. één gezamenlijk project als startevenement organiseren waarmee we een deelgemeente een jaar lang in de the picture plaatsen. Als de trein dan vertrokken is kunnen we verder bouwen” besluit gemeenteraadslid Thomas Geyns.

 

Contactgegevens:
Gemeenteraadslid Thomas Geyns
thomas@democratentervuren.be
gsm: 0475 488 664

 

Snelkoppelingen

Sociale media

Blijf op de hoogte van Democraten Tervuren door ons te volgen op sociale media.
 

Contacteer ons

Hebt u vragen, opmerkingen of suggesties? Aarzel niet ons te contacteren:

  • info (@) democratentervuren.be