Mobiliteitsplan of mobiliteitswaanzin?

Tijdens de gemeenteraad van dinsdag 30 juni legde de meerderheid het nieuwe mobiliteitsplan voor Tervuren voor ter goedkeuring.

Na minstens 5 jaar zou er eindelijk duidelijkheid komen... dachten we... Het plan blijkt een puur theoretische benadering zonder concrete maatregelen.

De gemeenteraad kreeg geen inzage in het verslag van de mobiliteitsraad hierover. Nochtans ons belangrijkste adviesorgaan. Het verslag was zelfs nog niet beschikbaar. We stellen ons ernstige vragen bij de manier waarop het gemeentebestuur omgaat met de verschillende adviesorganen.

OPEN Tervuren kreeg als oppositiepartij dit lijvig document van 100 bladzijden pas enkele uren voor de gemeenteraadscommissie. Geen enkel raadslid had de tijd om dit document zelfs maar te lezen...

De meerderheid maakt de gemeenteraad monddood en is niet geïnteresseerd in de input van de raadsleden.

Als Groen+ 8 jaar werkt aan een beleidsplan (mét ondersteuning van een studiebureau) dan kan je van de opppositie moeilijk verwachten dat zij op 1 week het document doorgronden. Dit plan moest zeer snel door de gemeenteraad gejaagd worden...  Nochtans staan er opmerkelijke dingen in die een debat vereisen. Zo stelt het gemeentebestuur bijvoorbeeld voor om de muur van het park open te breken.

OPEN Tervuren zal in zijn werkgroep mobiliteit verder werken aan echte antwoorden op de reële problemen in onze gemeente. Iedereen die suggesties of ideeën heeft, mag zeker contact opnemen via info@openTervuren.be

Hieronder alvast de twee documenten die onze gemeenteraadsleden ontvingen.

Snelkoppelingen

Sociale media

Blijf op de hoogte van Democraten Tervuren door ons te volgen op sociale media.
 

Contacteer ons

Hebt u vragen, opmerkingen of suggesties? Aarzel niet ons te contacteren:

  • info (@) democratentervuren.be