Ineke Casier legt eed af in de gemeenteraad

Eind december 2020 kondigde Roos Vanbegin uit Vossem (Open Tervuren) aan dat ze na 8 jaar de gemeente- en OCMW-raad zou verlaten. Ze wordt vervangen door Ineke Casier (36) uit Moorsel.

“De voorbije 8 jaar was ik actief als OCMW- en gemeenteraadslid in de gemeente Tervuren. Ik was al langer actief binnen de partij en ik zal dat ook blijven want ik geloof sterk in waar onze partij voor staat. Er is weinig dialoog in Tervuren en absoluut geen transparantie. Dat frustreerde mij wel: het gebrek aan samenwerking. Elke uitgestoken hand van de oppositie wordt neergeslagen, maar iedereen verwacht wel dat je constructief bent. Mijn hart lag altijd bij de OCMW-raad en persoonlijke dossiers van mensen die steun nodig hebben. Want vergis u niet, ook in Tervuren bestaat er nog veel miserie. Voor het zorgpersoneel heb ik ook altijd geprobeerd een luisterend oor te bieden en de politiek attent te maken op de noden in ons woonzorgcentrum” vertelt Roos Vanbegin.

“Het is een hele eer om toe te treden tot de gemeenteraad van Tervuren. Ik ben nieuw in de politiek maar ik kom terecht in een ervaren fractie. Ik denk dat Open Tervuren de voorbije 2 jaar al geregeld het verschil heeft gemaakt en de vinger altijd op de wonde legt. De oppositie schrikt me zeker niet af. Zelf heb ik mijn jeugd doorgebracht in Tervuren en groeide ik onbezonnen op bij de Scouts en Gidsen. Voormalig schepen Annemie Rastelli (destijds bevoegd voor Jeugd) deed enorm veel voor ons. Zij triggerde het politieke beestje in mij. Door mijn doctoraatsonderzoek aan de VUB heb ik dat altijd wat uitgesteld. In de gemeenteraad wil ik op een positieve manier impact hebben om de grote en kleine problemen van mensen te verhelpen” vertelt Ineke Casier.

Thomas Geyns de fractieleider van Open Tervuren reageert alvast opgetogen: “Het was altijd fijn samenwerken met Roos. Ze is een warme vrouw met het hart op de tong. Iemand die zich niet zomaar opzij laat zetten maar een dossier tot op het bot onderzocht. Ze was en blijft zeker het sociaal geweten van onze partij. Ik ben tevreden dat haar opvolging verzekerd is. Ineke is een talentvolle jonge dame en het is een pluim voor onze hele ploeg dat we erin geslaagd zijn iemand van haar kaliber aan te trekken”.

“De mensen kunnen nog steeds bij mij terecht. Mijn ervaring zal ik blijven delen met de jongeren in onze partij. Zij kunnen zeker op mij rekenen. Ik heb altijd alle kansen gekregen, nu is het aan hen om het werk verder te zetten” aldus Roos Vanbegin.

Snelkoppelingen

Sociale media

Blijf op de hoogte van Democraten Tervuren door ons te volgen op sociale media.
 

Contacteer ons

Hebt u vragen, opmerkingen of suggesties? Aarzel niet ons te contacteren:

  • info (@) democratentervuren.be