Hoog tijd voor écht veilige schoolomgevingen

Honderden kleuters, peuters en leerlingen trekken elke schooldag richting de H.Boulengerlaan en de J.Montignylaan om aan hun toekomst werken.  Sommigen komen te voet, velen met de fiets of met de bus en nog anderen worden gebracht en afgehaald met de auto. Bij het begin en het einde van de lessen is het dan ook altijd een beetje chaos. Het is dan ook belangrijk dat de gehele zone rondom het GO! Atheneum KAT liefst autoluwer moet worden. Niet alleen voor de veiligheid van de kinderen, maar ook voor de leefbaarheid van de omwonenden.

Reeds in het verleden heeft gemeenteraadslid Sofie De Reymaeker -samen met andere ouders- ook al lang op dezelfde nagel moeten slagen en knokken opdat er eindelijk een veilige oversteekplaats kwam aan de hoofdingang in de H. Boulengerlaan. Pas na een actie op sociale media kwam er hier schot in de zaak en werden er strepen getrokken...

Over de creatie van een schoolstraat aan het einde van de J. Montignylaan was destijds een consensus tussen de directie en de schepen van mobiliteit, wat uitmondde in een extra kiss & ride-strook, bloembakken, zebrapaden en het plaatsen van een slagboom. Tot op heden hebben wij geen weet van enige politieverordening terzake, staat de slagboom al een jaar open en is het geen schoolstraat, in tegenspraak met de beweringen in een verkiezingsfolder van een meerderheidspartij.

Open Tervuren wil dat hier dringend werk wordt gemaakt van een échte schoolstraat. In eerste instantie luisteren naar de verzuchtingen van de school, de ouders en de omwonenden om de hele omgeving op korte termijn veiliger te maken.

 


 

Snelkoppelingen

Sociale media

Blijf op de hoogte van Democraten Tervuren door ons te volgen op sociale media.
 

Contacteer ons

Hebt u vragen, opmerkingen of suggesties? Aarzel niet ons te contacteren:

  • info (@) democratentervuren.be