"Gemeente Tervuren, hijs de regenboogvlag!"

De schokkende gebeurtenissen in Beveren hebben onze fractie diep geraakt. De moord op David Polfliet ging als een schokgolf door onze samenleving. Deze gruwelijke feiten tonen nog maar eens aan dat de strijd voor een open samenleving nog niet gestreden is.

In het verleden weigerde de gemeente Tervuren om de regenboogvlag op te hangen. Open Tervuren heeft het gemeentebestuur ook toen gevraagd om een krachtig signaal te geven. Gelukkig zagen meerderheidspartijen CD&V, N-VA en Groen-Spa later, weliswaar onder druk van de holebigemeenschap en de Vlaamse oppositie, hun fout in.

Naar aanleiding van de misdaad in Beveren beslisten heel wat burgemeesters maar ook Eerste Minister Alexander De Croo om de regenboogvlag op te hangen op publieke plaatsen. In Tervuren bleef het jammer genoeg enkele dagen windstil.

Open Tervuren schreef een brief naar alle 27 verkozen gemeenteraadsleden en naar de koepelorganisatie Cavaria met de oproep om ook in Tervuren de regenboogvlag uit te hangen. In de namiddag kregen we van de burgemeester een positieve reactie. De gemeente zou de regenboogvlag ophangen uit solidariteit.

In theorie bezit de holebigemeenschap gelijke rechten maar dit volstaat niet. Zolang je niet kan houden van wie je wilt en niet kan zijn wie je bent zonder angst moet we allemaal samen vechten voor meer verdraagzaamheid.

Op 6 januari 1941 inspireerde president Franklin Delano Roosevelt de wereld met zijn ‘Four Freedoms’ speech naar aanleiding van de State of the Union. De vier vrijheden die centraal staan en die we ten alle tijden moeten verdedigen zijn:

  • De vrijheid van meningsuiting
  • De vrijheid om jouw geloof te belijden
  • De vrijwaring van gebrek
  • De vrijwaring van angst

Als het van Open Tervuren zou afhangen dan blijft de regenboogvlag permanent wapperen in Tervuren als teken van verdraagzaamheid, solidariteit en als signaal dat in Tervuren niemand bang hoeft te zijn.

Snelkoppelingen

Sociale media

Blijf op de hoogte van Democraten Tervuren door ons te volgen op sociale media.
 

Contacteer ons

Hebt u vragen, opmerkingen of suggesties? Aarzel niet ons te contacteren:

  • info (@) democratentervuren.be