Eindelijk oplossing voor slechte GFT-zakken?

Vanaf 2021 krijgen inwoners van Tervuren, Hoeilaart en Overijse de keuze om containers te gebruiken voor de ophaling van het GFT-afval. Thomas Geyns, onze fractievoorzitter én vertegenwoordiger vanuit de oppositie in Interrand, heeft de slechte kwaliteit van de GFT-zakken al in augustus 2019 aangekaart. Al van bij de invoering van de nieuwe (biologisch afbreekbare) zakken, regende het klachten van inwoners uit Tervuren. OPEN Tervuren kreeg meermaals telefoontjes en berichten van inwoners. Ook na het laatste krantje kwamen opnieuw verschillende reacties van boze burgers.

Reden genoeg voor Thomas om samen met Open Vld-schepen Eva De Bleeker uit Hoeilaart bij Interrand een positief voorstel op tafel te leggen: het invoeren van GFT-containers. Interrand wil half 2021 starten met de GFT-containers. Alle voorwaarden en modaliteiten (kost, formaten,...) worden nu verder besproken.

Naast de GFT-containers blijven ook de GFT-zakken in gebruik. Open Tervuren blijft ijveren voor GFT-zakken in betere kwaliteit zodat dit opnieuw gebruiksvriendelijk wordt voor alle inwoners. Wordt vervolgd!

Snelkoppelingen

Sociale media

Blijf op de hoogte van Democraten Tervuren door ons te volgen op sociale media.
 

Contacteer ons

Hebt u vragen, opmerkingen of suggesties? Aarzel niet ons te contacteren:

  • info (@) democratentervuren.be