Waarom sluiten N-VA, CD&V en Groen-Vooruit geen écht akkoord met KVTD?

Nieuwe voetbalinfrastructuur op de Berg van Termunt en de bouw van een nieuw jeugdhuis, 2 belangrijke dossiers in Tervuren die de gemeenteraadsfractie van Open Tervuren niet los laat. En dat blijkt meer dan ooit nodig. Ook afgelopen gemeenteraad waar de meerderheidspartijen N-VA, CD&V en Groen-Vooruit niet van plan waren om enige toelichting te geven over hun "oplossing" voor voetbalclub KVTD en jeugdhuis Tram44. Gelukkig stelde Open Tervuren-fractieleider Thomas Geyns de juiste vragen en moest de burgemeester wel spreken over zijn "herenakkoord".

In de pers zijn de burgemeester en schepenen immers niet verlegen om te verklaren dat er een akkoord zou zijn tussen "De gemeente en voetbalclub KVTD". Klopt niet! Het enige wat er op dit ogenblik bestaat is een "herenakkoord" tussen N-VA, CD&V,  Groen-Vooruit en KVTD. Dat bleek uit de antwoorden van burgemeester Marc Charlier en eerste schepen Bram Peeters op de vragen van Thomas Geyns tijdens de gemeenteraad van donderdag 25 november. "Het is meer dan duidelijk en belangrijk voor voetbalclub KTVD: de gemeente Tervuren heeft als overheid geen enkel formeel engagement aangegaan. De gemeenteraad heeft geen enkele formele beslissing goedgekeurd", benadrukt Thomas Geyns. "Het enige wat er bestaat om tot nieuwe voetbalinfrastructuur te komen is een document ondertekend door Marc Charlier (N-VA), Bram Peeters (Groen) en Kristina Eyskens (CD&V). Dat is geen échte overeenkomst. Het heeft juridisch geen enkele waarde en het is zelfs niet bindend".

Het valt niet te begrijpen dat vooral onze burgemeester voetbalclub KVTD heeft geforceerd en verplicht - onder het dreigement de Berg van Termunt anders op te geven - een overeenkomst te sluiten met 3 politieke partijen. KVTD wordt hierdoor monddood gemaakt. Waarom sluit deze meerderheid geen échte overeenkomst af tussen de gemeente en de club? Goedgekeurd zoals het hoort door het schepencollege en de gemeenteraad, maar ook mee ondertekend door de mensen van de administratie? Deze aanpak is onprofessioneel, pure achterkamerpolitiek en tot stand gekomen op basis van chantage. Voor deze politiek passen wij met Open Tervuren!

Herbekijk de reactie van onze fractieleider Thomas Geyns over deze aanpak tijdens de gemeenteraad.

Reactie of vragen: aarzel niet om ons te contacteren => info @ opentervuren.be

Snelkoppelingen

Sociale media

Blijf op de hoogte van Democraten Tervuren door ons te volgen op sociale media.
 

Contacteer ons

Hebt u vragen, opmerkingen of suggesties? Aarzel niet ons te contacteren:

  • info (@) democratentervuren.be