Voorstel jobbeurs Oekraïense vluchtelingen unaniem goedgekeurd

Nu de oorlog in Oekraïne al meer dan een jaar aan de gang is en in Tervuren een kleine 220 Oekraïense vluchtelingen opgevangen worden, denkt de gemeente aan de organisatie van een jobbeurs waar ook zij op zoek kunnen naar een job. “We hebben zelf ook heel wat openstaande vacatures binnen onze diensten, dus waarom zouden ze ook bij ons niet aan de slag kunnen?”

Het idee van de jobbeurs werd vorige week donderdag door oppositiepartij Democraten Tervuren op de agenda van de gemeenteraad gezet. “Want de oorlog in Oekraïne is ondertussen al een jaar bezig en in onze gemeente worden heel wat vluchtelingen opgevangen”, weet oppositieraadslid Thomas Geyns. “Een groot deel daarvan woont bij gastgezinnen, maar ook de gemeente biedt onderdak aan Oekraïense vluchtelingen. Voorts gaan de kinderen ook naar Tervuurse scholen." 

“Omdat het einde van de oorlog nog niet in zicht lijkt, is het hoog tijd dat we nog een stap verder gaan in de opvang van de vluchtelingen”, gaat Geyns verder. “Op de Vlaamse arbeidsmarkt zijn heel wat openstaande vacatures die maar niet ingevuld geraken, dus waarom zouden we de Oekraïners niet de kans bieden om hier te werken? Op vlak van statuut wordt alvast geen onderscheid gemaakt tussen Belgen of Oekraïners die hier werk zoeken. En dus lijkt een jobbeurs voor Oekraïense vluchtelingen die hier willen werken me ook aangewezen.”

Thomas Geyns geeft toe dat hij de boter onder meer in Geel en Halle haalde, waar eerder al jobbeurzen georganiseerd werden. “Uiteraard moet hiervoor samengewerkt worden met onder meer de VDAB en VOKA”, aldus nog het gemeenteraadslid.

Het voorstel om een jobbeurs (deels) voor Oekraïners te organiseren, werd alvast unaniem goedgekeurd door de gemeenteraad van Tervuren.

Bron: HLN.be, Robby Dierickx, 3-02-2023

https://www.hln.be/tervuren/werken-er-binnenkort-oekraiense-vluchtelinge...

Snelkoppelingen

Sociale media

Blijf op de hoogte van Democraten Tervuren door ons te volgen op sociale media.
 

Contacteer ons

Hebt u vragen, opmerkingen of suggesties? Aarzel niet ons te contacteren:

  • info (@) democratentervuren.be