Burgemeester loopt weg bij stemming afvalbakken

Burgemeester Marc Charlier en zijn twee NVA-schepenen verlieten de vergadering van het schepencollege om zo niet te moeten stemmen over de invoering van afvalbakken in Tervuren, het zogenoemde Diftar-systeem. CD&V en Groen+ sloten als overblijvende partijen van de meerderheid dan een principe-akkoord voor de invoering van deze afvalbakken in Tervuren. Het akkoord past in een beslissing die ook de andere gemeenten van Interrand namen. Interrand is immers het samenwerkingsverband rond afvalverwerking van drie gemeenten uit de druivenstreek: Hoeilaart, Overijse en Tervuren.

"Een burgemeester en schepenen (N-VA) van de grootste partij die tijdens een stemming in het schepencollege opstappen, dat is onprofessioneel en onwaardig", stelt Thomas Geyns. "Het is onaanvaardbaar dat zij weglopen van hun verantwoordelijkheid. Dit is geen leiderschap. Er moet bestuurd worden. Tervuren verdient beter."

Welk invloed het opstappen van N-VA Tervuren heeft op de verdere beslissingen de volgende jaren, zal nog moeten blijken. 

Snelkoppelingen

Sociale media

Blijf op de hoogte van Democraten Tervuren door ons te volgen op sociale media.
 

Contacteer ons

Hebt u vragen, opmerkingen of suggesties? Aarzel niet ons te contacteren:

  • info (@) democratentervuren.be